2011-01-18 14:36:40• hírek • Szatmar.ro

Garanciális gondok

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatósághoz az elmúlt időszakban is többen voltak kénytelenek fordulni.

Két garanciális problémával is felkeresték kollégáimat, mondta a hivatal vezetője, Breban Vasile. Egy nagykárolyi lakos a garanciában lévő, meghibásodott mikrohullámú sütőjét szerette volna megjavíttatni. A panaszos felkereste azt a kereskedelmi egységet, ahonnan a terméket vásárolta, majd a szerviz képviselői másnap felkeresték otthonában. A szerelők megvizsgálva a terméket ígéretet tettek arra, hogy egy héten belül megjavítják azt, azonban több, mint másfél hónapig nem történt előrelépés az ügyben. Ezek után a károsult feljelentést tett a fogyasztóvédelmi hatóságnál, aminek következtében a vétkes cég kénytelen volt megjavítani a meghibásodott készüléket három napon belül.

Egy szintén meghibásodott áru miatt kereste fel egy szatmárnémeti lakos is a hivatalt. Mobiltelefonja ugyanis három nappal a vásárlása után felmondta a szolgálatot. A kliens természetesen visszavitte a készüléket a szolgáltatóhoz, két napon belül azonban azt az értesítést kapta, hogy az átvételi szerződés hiányában nem javítják meg. Ekkor a panaszos ismét leadta a telefont a hiányzó irattal. Néhány nap elteltével a megjavítottnak hitt telefont ugyan azzal a problémával vehette át,mint amivel visszavitte az üzletbe.

Ezek után a károsult feljelentette a szolgáltatót, aminek következtében a kereskedelmi egység kénytelenek volt kicserélni a telefont egy működőre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: